Той беше убит при нападение с дрон в Бейрут

Вторият по важност в ръководството на „Хамас“ Салех Арури беше убит при нападение с дрон в столицата на Ливан Бейрут във вторник. Целенасочената атака нито беше потвърдена, нито отречена от израелската страна, предаде Voice of America (VOA).

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър бе запитан дали САЩ вярват, че Израел са убили Арури. Той отговори съвсем уклончиво с думите "Салех Арури беше брутален терорист, по ръцете му имаше кръвта на невнни".

Конфликтът между Израел и "Хамас": Кой ще управлява Газа (ВИДЕО)

Експерти изразиха загриженост, че убийството може да предизвика по-широки военни действия в Близкия Изток и да замрази преговорите за освобождаване на всички заложници на "Хамас". Специалистите са на мнение, че Израел се вслушва в призива да влязе в по-целенасочена фаза на войната.

След убийството на зам.-лидера на "Хамас": Протести и закана за отмъщение от "Хизбула"

Премиерът Бенямин Нетаняху също така трябва да се съобрази и с вътрешнополитическите проблеми в страната. По последни проучвания израелският премиер печели доверието на около 15% от населението, посочва Мара Рудман, бивш специален пратеник на САЩ в Близкия Изток. По думите ѝ той ще потърси начин да се споразумее с дясното крило на управляващото коалиция, за да продължи да управлява страната, предаде Voice of America (VOA).

Източник: Voice of America (VOA), dariknews.bg