Специалитетът на Джино Сорбило "Margherita con Ananas" струва 7 евро

Всеки, посещавал Италия, знае, че има неписани правила, които трябва да се спазват, а най-важните са свързани с храната. Едно от тях е да не се слага ананас върху пица.

Но през 2024 г. последната от тези забрани най-вероятно ще отпадне. Това ще стане благодарение на Джино Сорбило, известен неаполитански пицайоло, който добавя ананас в менюто на заведението си.

Киви-пица обикаля света

Специалитетът на Сорбило "Margherita con Ananas" струва 7 евро. Но това не е обикновена хавайска пица: това е пица "Бианка" без доматен слой, поръсена с най-малко три вида сирене, а ананасът е запечен два пъти, за да придобие карамелизиран вид.