Автомобилът, който управлява Йорданова, не е нейна собственост

Катрин Йорданова е заявила пред полицията, че не е управлявала колата, съобщи Атанас Илков, шефът на ГДНП. "Тя заявява, че не е управлявала автомобила, свалила видеото от интернет. Но това няма да спре нашите действия до тук", уточни той.

Полицията ще издири и санкционира момичето, карало с 256 км/ч по „Тракия”

Припомняме, че моделът, качи видео от кола, която се движи с 260 км/ч по магистралата. „След като станахме свидетели на това видео в интернет пространството, ние се самосезирахме и започнахме незабавна, спешна проверка. В хода установихме, че малко след като се появило това видео, тя е напуснала страната с друг автомобил. Но ние изчакахме да се върне и установихме нейното местонахождение. Проведохме разговори с нея, снехме писмени обяснения от нея и от баща ѝ. Тя категорично заяви, че автомобилът, който тя е управлявала, приличала с този”, разказва главният комисар.

След гонката в Стара Загора: Нови разкрития за действията на полицаите при задържането на Пламен Пенев

Оказва се, тя е известна на полицията. За последните пет години и има 15 провинения на пътя. „За превишена скорост, за колани, за неправилно паркиране. Налагани са санкции, но нарушенията, които тя е завършила по Закона за движение по пътища не предполагат лишаване от право да управлява МПС”, обясни той.

Автомобилът, който управлява Йорданова, не е нейна собственост. „Тя е ползвател, защото колата е лизингова”, съобщи Илков.

Шефът на ГДНП: Убитият мъж в Търговище и извършителят на престъплението са криминално проявени