В момента срещу него са заведени поне четири съдебни дела

Обискираха къщи на рапъра Шон "Диди" Комбс, известен с псевдонима си Пъф Деди, който е в центъра на съдебни дела за трафик на хора и сексуално насилие.

Въоръжени агенти от Министерството на вътрешната сигурност влязоха в луксозни имоти на Източното и Западното крайбрежие на САЩ, като на видеозаписи се вижда как хеликоптери кръжат над тях, предаде БГНЕС.

Рапърът Пъф Деди смени името си

"По-рано днес отдел "Разследване на националната сигурност" (HSI) в Ню Йорк извърши правоприлагащи действия като част от продължаващо разследване, с помощта на HSI в Лос Анджелис, HSI в Маями и нашите партньори от местните правоприлагащи органи", се казва в изявление, разпространено от американските медии. Агенцията не потвърди целта на обиските. 

Те идват в момент, когато правният натиск върху рапъра се увеличава - срещу него са заведени поне четири съдебни дела, като обвиненията датират от десетилетия.

Обвиниха рапъра Шон "Диди" Коумс в изнасилване и серийно малтретиране

През декември една жена го обвини в сексуално насилие, твърдейки, че той и други хора са я изнасилили групово, когато е била на 17 години. В съдебния иск се казва, че Комбс и други мъже са я дрогирали преди това.

Рапърът категорично отрича всички обвинения срещу него.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 

Източник: БГНЕС