Хора, живеещи на бул. „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен”, се оплакват, че нерегламентирано се правят велоалеи

На 15 април започнаха ремонтни дейности на няколко локации в центъра на София. Живеещи в района на булевардите „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен” се оплакват, че нерегламентирано се правят велоалеи, които ще попречат на паркирането на автомобилите им. От общината заявиха в писмено становище, че след приключване на ремонта на 19 април ще бъде възстановена досегашната организация на движението.

Протест в Дупница заради отсечени дървета пред сградата на общината

Иво Дошев е инициатор на протеста. По думите му проблемът с паркоместата в района е огромен, а вечер е напълно невъзможно да се намери място. Той подчерта, че винетките са надпродадени с 30%. „Намаляват се лентите на „Фритьоф Нансен” от три на две, което ще доведе до задръствания и мръсен въздух. Това е в тотално противоречие със зелената концепция за София”, категоричен е Дошев.

„Зададохме въпроси на Столичната община. Всичко е доста завоалирано. Моите приятели от „Спаси София” се опитват да прокарат този проект от години. Ние няколко пъти сме го спирали. В момента той е завоалиран като ремонт. Притеснението ни е, че „през задния двор" се опитваме да прокараме проекти, които са стопирани с две съдебни дела”, коментира мъж, който живее в района.

Репортер: Габриела Георгиева

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase