В понеделник вечер Главчев предложи на президента в министерския стол да седне Даниел Митов

Първи реакции, след като късно в понеделник министър-председателят Димитър Главчев поиска от президента министърът на външните работи Стефан Димитров да бъде освободен, а на негово място да застане депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов.

Първа рокада: Главчев иска Даниел Митов да оглави МВнР

От "Продължаваме Промяната" остро реагира Лена Бориславова. Във Facebook тя написа: „Това сега какво беше? А/ На Главчев му е скучно вечер; Б/ Вече дори не се крият; В/ По-лошо - мислят си, че демонстрират мъжката тежка дума на Бойко за пред електората?”

"Мисля, че партийната обвързаност прозира на много нива в това правителство. Но големият проблем със служебните правителства е кой носи отговорността. И не случайно от ДБ-ПП предлагахме правителството в оставка да е служебно, а не тази формула, която виждаме колко е сложна, трудна и колко неясноти съдържа в себе си", заяви Атанас Славов. 

Главчев ще участва в Европейския съвет в Брюксел

Председателят на БСП Корнелия Нинова попита на кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии. „Някой има ли още съмнения чий е този уж служебен кабинет”, попита в своя позиция лидерът на социалистите.

Главчев поиска освобождаването на земеделския министър

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов също попита кой управлява служебното правителство - министър-председателят Главчев или Бойко Борисов. „Отговорът, всъщност, беше ясен още когато стана ясен съставът на правителството", написа още Трифонов.

"Този служебен кабинет е на ГЕРБ и ДПС. Благодарете на Христо Иванов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Асен Василев, които промениха Конституцията. Дадоха един списък с хора, близки до ГЕРБ, на президента. Какво искат сега?", посочи Тошко Йорданов. 

„Първо това не е служебно правителство, това е правителство на Бойко Борисов. И второ това правителство на практика пряко се командва от Американското посолство, защото всичко, което се случва, е след реакция на зам.-държавния секретар, който беше на тази така наречена Кримска платформа в София, по повод твърде мекото изказване на българския външен министър. За това става въпрос. На тях са им нужни ястреби, които да насъскват българското общество срещу Русия и е очевидно, че дипломат от кариерата, какъвто е господин Димитров не е приемлив за Американското посолство”, заяви Костадин Костадинов, "Възраждане". 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase