В разговора се включи и Ирена Анастасова

„Отговорните политически формации, които влязат в следващия парламент, трябва да създадат устойчив кабинет с дългосрочна перспектива, за да може да се взимат и стратегически решения”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят и водач на евролистата на „БСП за България” Кристиан Вигенин. По думите му „иначе всичко става толкова краткосрочно, фокусирано върху евентуални нови избори”.

„Ние смятаме, че единственият устойчив начин за управление е да се създаде експертен кабинет от специалисти. Политическите лидери трябва да отстъпят крачка назад”, смятат от БСП. Според Вигенин това няма да е коалиция или съюз, а опит да се създаде стабилност в страната. Той уточни, че левицата не държи да участва в управлението на България на всяка страна.

Как се гласува с хартиена бюлетина? (ВИДЕО)

Зам.-председателят на „БСП за България” коментира и войната в Украйна. Той беше категоричен, че всеки един военен конфликт в крайна сметка е завършил на масата за преговори, за каквото настояват от партията. „Въпросът е можем ли да направим така, че тази война да спре още сега, така че да се спасят десетки хиляди погубени млади животи, или ще я продължаваме, докато се изтощят Украйна и Русия”, допълни Вигенин.

В разговора се включи и зам.-председателят и водач на листата на „БСП за България” за 11 МИР Ловеч Ирена Анастасова. Тя обоснова желанието си да влезе в Народното събрание с професионализма ѝ. „Мисля, че съм се доказала и мога да помогна”, каза кандидат-депутатът. По думите на Анастасова трябва да се прекроят учебните програми. „Нашите деца четат неразбираемо съдържание”, категорична е тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Калина Петкова