Униформените са се отзовали на сигнал за междусъседски скандал

67-годишен, осъждан няколко пъти, е арестуван, след като е прострелял полицай край София.
Нападението е станало в нощта срещу събота, но едва днес беше оповестено от МВР. Раненият полицай е претърпял операция и се възстановява.

Престъплението станало в полунощ срещу неделя във вилната зона на Нови Искър. Полицаите се отзовали на сигнал за междусъседски скандал. Подателят му заявил, че негов съсед се заканва за физическа саморазправа и убийство към него и семейството му, след което избягал.

Полицаят, ранил момче в Плевен, е стрелял с лично оръжие

На място пристигнали Цветан Найденов, командир на отделение във Второ районно управление и негов колега- младши полицай. Започнали да издирват извършителя.

„Представихме се, обозначихме се, че сме служители на реда. Той каза, че ще се върне след малко. Връщайки се, извади пушка, зареди я. Аз казах на колегата, че има огнестрелно оръжие, да се оттеглим. В същото време той възпроизведе изстрел”, разказа Цветан Найденов.


Служителите на реда успяват да се оттеглят до патрулката. Установяват, че куршумът е заседнал в ръката над лакътя. С подръчни средства и колан успява да пристегне раната. И вика подкрепление и линейка. Последва обаче и втора атака от нападателя.

„Докато докладвам, видях, че се насочва към нас. Светнах на дълги да видя дали пак е с пушката. Но видях, че е с нож в себе си. Прецених, че не трябва да взимам огнестрелното оръжие, а взех тейзъра. Оставих колегата в автомобила, слязох и го обезвредих”, разказва Найденов.

С тейзера успява да парализира и обезвреди нападателя.

„Колегата спаси три човешки живота – неговият, на колегата и на нападателя”, заяви пред журналисти гл. комисар Любомир Николов.

Арестуваният е с прякор Ники Плешивия. Има три присъди - за грабежи, кражба на кола и домови кражби. Досега сигнали срещу него не е имало.

С тейзер, който е използван срещу нападателя, вече са оборудвани всички районни.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase