Певицата е убедена, че отново ще изнася концерти

"Не понасяйте болката сами. Съгласете се да говорите за това и да потърсите помощ. Не страдайте сами". Това призова певицата Селин Дион, която говори открито за "медикаментозните си ексцесии" - прекомерна употреба на много опасни лекарства, в интервю за френската телевизия TF1. Разговорът е преди излъчването на документален филм, посветен на болестта, която я принуди да се оттегли от сцената, предаде АФП.

Петдесет и шест годишната канадка от години се бори с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS). За болестта, която причинява силни болки, затруднено движение и спазми, няма известно лечение. 

„Сякаш някой ме души“: Селин Дион сподели какво е да пееш със счупени ребра

Заради заболяването си Селин Дион не е в състояние да изнася концерти от 2020 г. Документалният филм, озаглавен "Аз съм: Селин Дион", ще се излъчи по платена платформа за филми на 25 юни.

"Отмених много концерти, самозалъгвах се, започнах да приемам лекарства. Може би ще опитам противовъзпалително, спазмолитично или нещо друго", разказва певицата за времето, когато болката е станала твърде силна, по причина, която тя разбира едва в края на 2022 г.

"Започнах с малки неща, докато не стигнах до...много опасни медикаменти, за да продължа", признава още Селин Дион в интервюто, записано през май в Лас Вегас.

В отговор на въпрос на журналистката Ан-Клер Кудре дали е взимала "Валиум" (диазепам, бензодиазипин), Дион отговаря: "Да, наред с други неща".

По това време канадската певица няма поставена диагноза. "В началото това помагаше. Но много бързо се наложи дозите да се увеличат. А когато достигнеш опасно ниво на лекарствата и те вече не действат, имаш два избора - да продължиш или да спреш да дишаш и всичко да приключи", разказва още Селин Дион.

Селин Дион, спомената в началото на юни от френски сатиричен седмичник сред изпълнителите, които трябва да пеят на откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, потвърди увереността си, че един ден отново ще изнася концерти. "Не знам кога. Но ще се върна на сцената", каза тя. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: БТА, Елена Христова