Случката е заснета и на видео

Шофьор нападна полицаи в Добричко. На 21 август униформени спират за проверка автомобила му край село Ловчанци. Мъжът обаче отказал да представи документите си, последвали и заплахи и обиди към органите на реда. Случката е заснета и на видео, в което се виждат и чуват обидните реплики. Стигнало се дотам единият от полицаите да използва електрошок. Трима души са задържани - шофьорът, жена му и техен приятел, а двама полицаи са с лека телесна повреда. Едно от лицата има стари криминални регистрации. 

Двама от извършителите са привлечени към наказателна отговорност. На жената е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди, което деяние е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 5 години, а на мъжа, който е осъществил видеозаснемането и отправя нецензурни и обидни думи към полицейските служители е повдигнато обвинение за хулиганство при изключителна дързост и цинизъм, което също е наказуемо с лишаване от свобода до 5 години. 

Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Това е вторият подобен случай  рамките на седмица.

Арест с електрошок на шофьор, жена му нападна полицаите с пръчка

„При обход на селото забелязахме  кола, решихме да извършим рутинна проверка, подадохме звуков сигнал, шофьорът се подчини и спря, поискахме му документите, но отказа да ги даде. Искахме да излезе от колата, стана агресивен, казахме му , че ще използваме помощни средства и така и стана”, разказа в ефира на „Здравей, България” полицаят Недялко Димитров.

„Служителите са неприкосновени по време на изпълнение на служебните си задължения. Те издават законови разпореждания спрямо гражданите. Ако не ги изпълнят, униформените имат право да използват физическа сила. Колегите са действали абсолютно адекватно и професионално”, категоричен е , директорът на ОД на МВР Добрич  старши комисар Красен Торимацов.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase