"Управлението трябва да бъде изградено въз основа на принципи", подчерта тя

Ще бъде много трудно след изборите България да има стабилен кабинет. Това менние изрази в студиото на "Събуди се" Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ

Тя  подчерта, че коалицията ПП-ДБ си дава "ясна сметка, че България има нужда от правителство". "Абсолютно ясна сметка. Ако всяка политическа партия, която идва тук и твърди, че ще вземе първо пълно мнозиство, което е абсолютно невъзможно, и второ, че ще направи самостоятелно правителство - не говори в реалността. Тоест, ако правителството следва принципите, които ние сме заложили, и програмата, която ние сме заложили, се надяваме да има правителство. Ще бъде много трудно България да има седми стабилен кабинет", категорична е тя. 

Балабанов: Вече щеше да има кабинет, ако бяха подкрепили управленската ни програма като носители на третия мандат

"Управлението трябва да бъде изградено въз основа на принципи. Разбира се, че равноотдалечения от всички премиер, е важно нещо. Защото той трябва да притежава определени качества. да има морал, който не се поставя под въпрос. Но по-важното е на какви принципи, каква програма ще изпълнява това правителство", коментира Белобрадова въпроса какъв премиер си представя коалицията, че ще застане начело на държавата след изборите. 

И допълни: "Като оставим настрана личността на бъдещия премиер и че тя трябва да е безпроблемна - най-важното са задачите, които са му поставени и сроковете, в които той ги изпълнява. За да не се питаме - чий човек чий е". 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Редактор: Станимира Шикова