Най-ценният капитал на държавата са децата, заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ

„От ПП-ДБ сме заложили в своята програма надграждане на най-успешните мерки, които сме реализирали през последните три години. Изключително важен разговор е да запазим траекторията и начина, по който се случва икономическото развитие в България и надграждането на доходите на хората”, коментира в предаването „Денят на живо”  по NOVA NEWS Калина Константинова, кандидат за депутат от ПП-ДБ.

Белобрадова: Ще бъде много трудно след изборите България да има стабилен кабинет

По нейни думи най-сетне корупцията по високите етажи у нас трябва да бъде разследвана. „Най-важната част от нашата програма, извън неотстъпването от антикорупционните мерки, е балансираната инвестиция между инфраструктурата и най-ценният капитал на държавата – хората, нейните деца”, каза още Константинова.

Според нея е важно да се направят инвестиции, които представляват облекчения за младите семейства.

„Ако искаме България да е нормална европейска държава, трябва да приемем Плана за възстановяването на Европа. Всеки човек, който става министър, трябва да знае, че каквото прави той, ще бъде разследвано. Мен не ме е страх да разследват всяко нещо, което съм направила като вицепремиер”, обясни Константинова.

„От ПП-ДБ искаме да придвижим тази държава напред, искаме да видим нашите деца да живеят в един друг свят. Детето ми е първокласник и не искам отсега да спестявам пари, за да го пратя да учи в чужбина, а да знам, че той ще има достоен живот и ще получи качествено образование в България”, добави още тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Виктория Гетова