Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС каза, че от коалицията ще насочат усилията си, за да няма повишаване на данъците

По данни от последните четири години ние сме на последно място в Европа по усвояване на европейски средства. Те са дадени безвъзмездно за повдигане на конкурентоспособността, инфраструктура и са под 5%-6%. Управляващите досега нямаха познания, за да реализират това, а търсеха краткосрочна политическа изява през бюджета. Те не успяха да използват свежите пари, които Европа ни дава, за българската икономика, за гражданите и за да се пълни хазната. Това каза кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Александър Иванов в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Политикът допълни, че през последните 4 години България е усвоила 0 лева за строителство на магистрали. „Политическата заявка, с която се появиха много политически формации, беше на тема пътища“, посочи той.

Илков: Изготвени са над 470 предупредителни протокола във връзка изборите

По въпроса за данъците той каза, че усилията ще бъдат в посока да няма повишаване.

„Секторите отбрана, здравеопазване и образование са приоритетни и не смятам, че там има как да бъде преразгледана политиката по вдигане на доходите“, каза още Иванов.

По темата за влизането на България в еврозоната той каза, че не е реалистично да се смята, че в средата на 2025 година може да се случи това.

Иванов изрази надежда, че избирателната активност ще бъде висока.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петрова