Това заяви кандидат-депутатът от ПП-ДБ

Хората искат решаване на политическата  криза. Те не искат да ходят от избори на избори. Това заяви в студиото на „Денят на живо” по NOVA NEWS кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев. Той се бори за вота на избирателите от 24-ти МИР в София, а в Силистра е втори в листата. По думите му българите искат редовно управление, а регулаторите и съдебната система да не са завладени.

Михалев припомни какво предлагат от коалицията за решаване на кризата – равноотдалечени от всички политически сили премиер и министри. „Равноотдалечен премиер е всичко онова, което Бойко Борисов не предлага. Той иска ярки политически фигури, но тази формула не работи”, обясни кандидат-депутатът.

Попитан дали от „Продължаваме Промяната-Демократична България” са готови да подпишат коалиционни споразумение, в случай, че намерят консенсусна фигура за министър-председател, Михалев отговори: „Единствените, с които няма да подпишем нищо, е политически субект около Делян Пеевски”.

Петков: Компромис с корупцията не правим

Символично ПП-ДБ подарява фиданки на всички млади семейства, с които се среща по време на предизборната си кампания, за да отгледат бъдещето си в България.

Стоян Михалев призова за висока избирателна активност на предстоящите предсрочни избори на 27 октомври. По думите му вотът е лекарство за демокрацията, но в прекомерни дози, то може да се превърне в отрова. Кандидат-депутатът алармира, че ако спиралата от предсрочни избори продължи, това би могло да доведе до масова апатия у хората. „Може да се тръгне към смяна на политическата система дори”, предрече Михалев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Калина Петкова