Предлагаме 40 000 лева безвъзмездно за младо семейство, което ще си купува жилище, допълни той

Слоганът на предизборната кампания на коалицията се нарича "100 решения за България". Това може да се превърне и в управленска програма, защото в нея са посочени конкретните стъпки, с които да излезем от кризата. Подходът ни е лявополитически. Най-големият проблем е разрухата на държавността, трябва да се измъкнем от дълго налагания дяснолиберален модел. Това каза в студиото на "Денят на живо" Атанас Зафиров - кандидат-депутат от "БСП - Обединена левица".

Зафиров: Нинова беше една от пречките за обединение в ляво

"50-ото Народно събрание се спомина. То беше заченато в грях, защото още в предизборната му кампания се говореше усилено, че животът му ще бъде кратък. Живя в безпътица и без цел, нищо не се реши от него. Ортаците в "сглобката" се надлъгваха и в последния ден на парламента се прегърнаха позорно. Адептите за неговата реанимация са нелепи", коментира той.

По думите му БСП води честна, откровена и позитивна кампания. "Всеки ден сме на терен, опитваме се да дадем на хората нова надежда и реална лява алтернатива. В разговорите си имаме цел да върнем нормалността в политиката. Лявото вече е на една писта и е обединено и хомогенно, а преди беше на 10 писти. Трябва да си говорим отново за политика, парламентът се напълни с анонимни хора и съмнителни шоузвезди. Не бива предварително да задаваме модел на "сглобка", смята Зафиров. 

Според него ниската избирателна активност вдига цената на купения вот. "Искаме минималната заплата да е 50% от средната брутна заплата, а именно 1277 лева. Предлагаме 5000 лева помощ за първо дете, за второ и трето - 10 000 лева, както и 40 000 лева безвъзмездно за младо семейство, което ще си купува жилище. Единият от тях трябва да е под 40 години, както и двамата да са се осигурявали в последните 2 години", заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петкова