Искаме премиер, приемлив за всички страни, безспорна личност, посочи кандидат-депутатът от ПП-ДБ

Нямам никакво съмнение по отношение на колегите, ПП-ДБ не участва в купен вот. В момента името на нашата коалиция се намесва в тази тема, за да се създаде негативен публичен имидж, защото няма доказателства срещу нас. Превенцията и профилактиката са най-важни при купуването на гласове, например Бойко Рашков изпращаше предупредителни протоколи, докато беше вътрешен министър. Това заяви кандидат-депутатът от ПП–ДБ д-р Александър Симидчиев в студиото „Твоят ден“.

Симидчиев: Да помислим какво искаме да бъде бъдещето ни и да гласуваме

По думите му при данни за купен вот трябва да се сезират властите. "Ние подадохме списъци, които са свързани с това явление. Това е свързано както с изборите, така и с националната сигурност. Последният списък със 163 имена беше даден от нас дори на президента, работим институционално, защото това е системен проблем. Ефектът обаче е много скромен към никакъв. Не разбирам как спирането на автомобили бори купения вот, по-скоро би следвало да има социален подход, дори да се използват СРС при нужда", посочи той.

Според него ПП-ДБ не би подкрепила правителство с премиер Бойко Борисов. "Изборите са най-доброто лекарство за демокрацията, но разликата между лек и отрова е в дозата. Ние често предозираме и се наблюдават токсични явления - разочарованието на хората, както и изчерпването на финансови ресурси на партиите. Искаме премиер, приемлив за всички страни, безспорна личност. Очаква се силно фрагментиран парламент, така че вероятно ще има 3 или 4-партийна коалиция", коментира Симидчиев. 

Дигитализация на здравеопазването, по-добър финансов и социален статус на здравните работници и правила за изчисление дали дадена услуга се извършва правилно в сферата - това са трите основни приоритета на д-р Симидчиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петкова