Според нея той е съставен от активни хора, които работят заедно в полза на обществото

„Реших да вляза в политиката, защото видях, че през последните месеци има атака към гражданския сектор. Атаките започват да бъдат обличани в законодателни актове. Атаки към активните хора - да бъдат стигматизирани, да бъдат посочвани като врага, който прокарва чужди интереси. Ние виждаме от трибуната на НС как се лее омраза срещу тези хора, включително с предложенията за приемане на закон за чуждестранните агенти. Виждаме как основен неприятел на фалшивите политици са активните граждани". Това заяви Красимира Величкова, кандидат за депутат от ПП-ДБ, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Какви могат да бъдат конфигурациите след седмите предсрочни избори

"Гражданския сектор са активни хора, които се събират, за да свършат една работа заедно в полза на обществото – читалища, пенсионерски и спортни клубове, сдружения и пр", поясни тя и посочи, че се кандидатира за народен представител, за да бъде един от гласовете, които "защитават тези активни хора, които искат България да върви напред".

Според нея основното във формулата на властта е да има редовен кабинет. "Трябва да има обществено доверие. Първата стъпка е приемането на пакета с антикорупционни закони, които предлагаме", каза още Величкова и заяви, че това е шанс политическите партии да демонстрират, че искат кражбите и корупцията в страната да бъдат спрени.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Мира Мирчева