Той коментира присъдата на близнаците Динкови за убийството на Митко от Цалапица

Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха по 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Двамата са обвинени в укривателство по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. От всяко едно от наказанията, наложени на братята, ще бъде приспаднато времето на задържане в ареста, което до момента е година и три месеца, реши Районният съд в Пловдив. Това решение може да се обжалва. Темата коментира адвокат Людмил Рангелов.

Убийството в Цалапица: 3 години затвор за близнаците Динкови

„Когато се решава, че едно деяние трябва да бъде обявено за престъпление, винаги се преценява до каква то разрушава обществото. След това започва преценката каква санкция за това деяние би удовлетворила потребността на обществото от сигурност и потребността това лице да търпи наказание „Лишаване от свобода”. Вярвам в превъзпитанието на такива хора”, каза в Интервюто в „Новините на NOVA” адвокат Рангелов.

По негови думи в ареста човек остава сам със себе си и може да мисли струва ли си животът му да бъде съсипан заради извършеното деяние. „Върви процес на самовъзпитание в ареста”, обясни още Рангелов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Виктория Гетова