Лидерите на ПП-ДБ отправиха благодарности към своите избиратели

Лидерите на коалицията ПП-ДБ направиха своя първи коментар след края на изборния ден. 

"Благодарим на всички наши избиратели, на всички, които не останаха вкъщи - без надежда, че България може да бъде променена. България и нейното бъдеще зависят точно от активните граждани", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

EXIT POLL: Първи резултати от парламентарния вот

Асен Василев също благодари на избирателите и по-конкретно на тези от районите, в които той води листи - Хасково и Пловдив. "Искам и аз да благодаря, че хората ни дадоха повече сила да се преборим за по-високи доходи и по-добро здравеопазване и образование. Те ще бъдат голям приоритет, заедно с антикорупционните закони, които са предпоставка за разговори", посочи той.

Атанас Атанасов смята, че избирателната активност е повишена, макар не толкова осезаемо. "Избирателите ни подкрепиха за пореден път. Имаме план и ще работим по него", подчерта той.

Николай Денков счита, че отговорността да се състави правителство е на ГЕРБ. "Досега никога не са казали, че са готови да тръгнат по нашия план. Когато излязат окончателните резултати, можете да ни питате всичко на база на това какво са казали от партията на Борисов", коментира той.

Според данните на „Галъп” към 20 ч. втората позиция на предсрочния вот е за ПП-ДБ, които печелят 15,7% от гласовете. От „Тренд” им отреждат същото място, но им дават подкрепа от 14,4%.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК    

Редактор: Цветина Петкова