Радостин Василев - готов да стане вътрешен министър

МЕЧ иска МВР и да се състави мнозинство срещу Борисов и Пеевски. Така ще има министерство на справедливостта, което да обединява всички силови структури, и ще можем да въдворим ред в държавата. Ще го предложим на ПП-ДБ и на тази партия, която получи третия мандат. Нямам нищо против да бъда вътрешен министър, дори ще поема тази отговорност. Това заяви лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев в първия си коментар след провеждането на предсрочните парламентарни избори. 

Според данните на база 99.71% протоколи, обработени от ЦИК, партията на Василев печели 4.59% от подкрепата на избирателите (111 615 гласа). Така успява да си осигури място в 51-вото НС. 

Резултати при 99.71% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ-СДС печели вота, МЕЧ е новата партия в НС

По думите му МЕЧ се позиционира срещу корупцията. "Благодаря на всички, които гласуваха. Имаме уникална възможност да покажем различно лице. Ние ще бъдем нещо различно, което трябва да отговаря на изискванията за морал, единство и чест. Последователността ни в политиката ще продължи. Ще предложим антиГЕРБ и ДПС мнозинство - със 140-150 народни представители. Отговорност на ПП-ДБ е да поканят всички, за да се сформира коалиция срещу Борисов, Доган и Пеевски. Това мнозинство ще се окомплектова с антикорупционни закони, с отстраняване на Сарафов и абсолютна атака към ВСС. Ако ПП-ДБ не го направят, значи предпочитат скутовете", коментира още Василев.

Според него е възможно "Алианс за права и свободи" също да се включи в мнозинство срещу Пеевски. ''Такъв парламент може да просъществува и 4 години. Това ще доведе до отстраняването на престъпниците от политическата система. Ако обаче ни подведат, народът ще ги накаже - ще има операция "чисти ръце", смята той. И допълни, че МЕЧ ще предложи отпадане на депутатския имунитет.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК  

Редактор: Цветина Петкова