Тя беше арестувана, след като доброволно се яви, за да помогне на разследването...

 

Подалият оставка бивш директор на \"Нюз интернешънъл\" Ребека Брукс беше освободена под гаранция след разпит в полицията. Тя беше арестувана, след като доброволно се яви, за да помогне на разследването.

 

То е във връзка с незаконното подслушване на телефони и подкупване на полицаи. Така скандално закрития вестник \"Нюз ъв дъ уърлд\" получавал сензационна информация.

 

Брукс попадна в ръцете на следователите само два дни след като напусна шефското място на британския филиал на медийната империя на Рупърт Мърдок \"Нюз корпорейшън\".

 

Официално 43-годишната Брукс твърди, че не е знаела за действията на служители на Нюз ъф дъ Уърлд по времето, когато е била негов главен редактор.

 

Според полицията именно през този период са били извършени най-тежките нарушения, свързани с подслушване на чужди телефони. Заради скандала от днес Скотланд Ярд е с нов шеф.

 

Мястото на полицай номер едно във Великобритания сър Пол Стивънсън беше заето от доскорошния му заместник Том Годуин. Решението за оставка на Стивънсън беше продуктивно от факта, че преди две години наел за работа с полицията пиар консултантската къща Чами Медия, собственост на бившия главен редактор на Нюз ъф дъ Уърлд Нийл Уолис.

 

Уолис също е разследван по скандала с подслушванията и за да бъдат избегнати всякакви спекулации и съмнения шефът на Скотланд Ярд се оттегли от поста с думите, че в никакъв случай нямало да загуби съня си що се отнася до личното му достойнство.

 

Часове след като шефът на лондонската полиция подаде оставка, заместникът му Джон Йейтс също се оттегли от поста си. В същото време премиерът Дейвид Камерън съкрати визитата си в Нигерия и се завръща във Великобритания по-рано от предвиденото заради кризата с подслушването на телефони.