Сред произведенията са \"Босото момиче\", \"Сънят\" и \"Скулпторът\".

В Шанхай беше открита изложба от картини на Пикасо. 62 произведения на художника ще бъдат показани в рамките на Шанхай Експо 2011. Посетителите ще могат да видят и снимки от ежедневието на Пикасо. Изложбата ще остане отворена за публика повече от 3 месеца.

Изложените картини са от различен периоди на художника. Те са най-голямата негова колекция, показвана някога в Китай. Сред произведенията са \"Босото момиче\", \"Сънят\" и \"Скулпторът\". На изложението беше поставена и триизмерна фигура на Пабло Пикасо.

Организаторите обясниха, че по този начин гостите трябва да усетят присъствието и духа на художника. Целта била хората да се научат да гледат на живота под различен ъгъл, както го е правил Пикасо със своите картини.

Напоследък в Китай се забелязва нарастващо търсене на произведения на изкуството, отбелязват анализатори. През последните 20 години доходите са скочили 10 пъти, а нарастването на личното богатство е със 64 процента. В страната има между 400 и 500 милиардери и почти един милион милионери.