Пострадалите мъже са настанени в болница без опасност за живота.

Козирка  на сграда се срути и затисна двама работници. Сградата е на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор и е строена преди повече от 20 години. Пострадалите мъже са настанени в болница без опасност за живота.

Въпреки че сградата е строена преди две десетилетия, кога е правена козирката така и не стана ясно. По първоначална информация тя е достроявана, което според районните архитекти личи от начина, по който изглеждат останките от нея.

Според строителните експерти, козирката, която е паднала се е държала само на две колони, които в момента също са срутени.

По време на инцидента, под съоръжението е имало няколко работници, които останали затиснати. Не е ясно какво са правили там. От районната община обясниха, че при тях не е постъпвало никакво известие за предстоящи ремонтни дейности, както изисква Законът.

Според директора на Агенцията за метеорологичен и технически надзор работниците били изпратени само на оглед.

Екипът на Нова ТВ разбра, че още през лятото от агенцията са съставили доклад, в който е описано, че въпросната козирка се нуждае от ремонт. До този момент, обаче такъв не е правен, а докладът не е стигнал по-далеч от ръководството.

След техническата експертиза ще може да се каже дали козирката е паднала случайно, или в следствие на ремонтни дейности. Чак тогава ще стане ясно и кой ще носи отговорност за инцидента.