15 души бяха арестувани, след като не се подчиниха на заповедта на кмета...

Сблъсъци между протестиращи от движението \"Окупирай\" и части за борба с безредиците имаше в американския град Портланд в щата Орегон. 15 души бяха арестувани, след като не се подчиниха на заповедта на кмета да напуснат лагера си.

 

Градоначалникът беше дал ултиматум до неделя парковете да бъдат опразнени от демонстрантите, а палатките им - разчистени.

 

С високоговорители полицията в Портланд призова демонстрантите да напуснат парка, в който се бяха окупирали. Властите предупредиха протестиращите, че ще използват сълзотворен газ и палки, ако не се приберат по домовете си.

 

В отговор множеството скандира, че демонстрацията е мирна и целият свят наблюдава случващото се. До тази сутиация се стигна, след като преди няколко дни край един от лагерите на протестиращите беше застрелян човек.

 

Във Върмонт 35-годишен ветеран се самоуби в палатковия лагер. Друг 42-годишен мъж пък беше намерен мъртъв в палатката си след свръхдоза наркотици.

 

Протестите в рамките на движението \"Окупирай\" в други американски градове - Денвър, Колорадо и Солт Лейк сити - също бяха разпръснати.