Оптимистичният му поглед и усещането му се подхранват от мистичната Царичина...

Как изглежда животът след 2012 година през погледа на млад художник, който черпи вдъхновение от мистичната Царичина и извънземните образи провери екип на \"Здравей, България\".

 

\"Аз вярвам, че светът се променя към по-добро и че новият свят ще бъде много красив, много духовен с много чистота, с ново небе\", споделя художникът Димитър Свиленов. Оптимистичният му поглед и усещането му се подхранват от мистичната Царичина. Там черпи вдъхновение и там рисува. Само с пръсти и само под звуците на музиката. В ателието си художникът единствено довършва платната.

 

Мистичното място провокира художникът да погледне картините си по друг начин. Купува си 3D очила и открива, че нарисуваното се вижда в три измерения. Прави първата 3D изложба във Виена.

 

Не толкова ласкави коментари за творчеството си открива в интернет. Приема ги философски. Знае, че хората имат различен вкус и възприятия. 

Затова Димитър решава да спре с изложбите у нас, поне на този етап. Открива последната си тази седмица в галерията на НДК. После поема към Лондон и Виена. Води преговори и за Москва.