В същото време от Европейския съюз отново изразиха силно недоволство от действията на Гърция...

Фалит на Гърция е немислим според генералния директор на Международния валутен фонд. Кристин Лагард е категорична, че АтИна трябва да постигне споразумение с банките.

Изявлението на Лагард идва в момент на проточващи се преговори между Атина и частните й кредитори за опрощаване на част от гръцкия дълг. Шефът на Международния валутен фонд припомни, че е било решено и частните кредитори да претърпят някакви загуби и изрази желание да има бърз напредък при определяне на размера на опрощаване на гръцкия дълг към частните кредитори. \"Целта е Гърция е да се върне към приемливи равнища на дълга си поне в средносрочен план\", разясни Лагард.

В същото време от Европейския съюз отново изразиха силно недоволство от действията на Гърция и заплашиха да спре финансирането й, ако не се приложат обещаните икономически реформи. След като поискаха повече усилия от Атина, финансовите министри от съюза поискаха писмено поемане на ангажименти от основните политически формации на Гърция. Частните кредитори пък повториха позицията си, че не искат да опрощават повече от 50 процента от дълга на страната.