Оцелелите при инцидента са настанени в местна болница, но са в тежко състояние...

31 души загинаха след като пътнически самолет катастрофира в руската Тюменска област. Инцидентът е станал малко след излитане. 12-те оцелели при инцидента са настанени в местна болница, но са в тежко състояние. Всички загинали и ранени са местни жители.

Машината АТР-72, френско-италианско производство, извършвала полет от Тюмен към Сургут. Самолетът на авиокомпанията ЮТеър се разбил няколко минути след като напуснал летището, при опит за принудително кацане. Катастрофата станала в заснежено поле, на километър и половина от аерогарата. Възможно е технически проблеми да са възникнали веднага след началото на полета, като връзката с летателния апарат била загубена още след излитането.

Версиите, по които работи следствието са технически проблем на самолета, пилотска грешка или грешка на наземния екип. Според информациите, предоставени на разследващите органи, за този полет са били продадени 40 билета, като един от пътниците не се е качил в самолета.

Разследващите инцидента органи се надяват намерените черни кутии да помогнат за установяването на причините за катастрофата.

 

Цялата централна емисия Новини може да гледате на Nova Play.