Над 80 издателства и много български писатели взеха участие...

 

Повече от 80 издателства са представени на традиционния пролетен базар на книгата, който тази сутрин отвори врати в Националния дворец на културата. Специален гост на проявата е и световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай.

 

История, география, мистика, образование, изобщо целият спектър от човешкото познание е представен на изложението. Пролетният базар на книгата ще продължи до 3 юни, а за посетителите ще бъде предоставена възможност за среща и с много български автори, между които Стефан Цанев, Калин Терзийски, Маргарита Петкова и много други.

 

Хорхе Букай пристигна във видимо добро настроение и с радост раздаде автографи. Пред нашата камера сподели, че еистински щастлив ще бъде, ако успее да зареди многобройните си почитатели у нас със своето усещане за свобода.

 

„Както българският народ, така и аржентинския някога са били потискани. Днес ние си възвръщаме способността да решаваме сами проблемите си. Въпросът обаче е не само да вземем решение, защото това изисква време, постоянство и борба. Но аз не храня никакво съмнение в крайния резултат, защото за нас няма да има бъдеще, ако не сме свободни. И както казвам в последната си книга "Трябва да оставим зад нас това, което го няма, да се учим от опита, да живеем в настоящето, за да построим бъдещето" сподели писателят.

 

Репортер: Иван Черкезов

 

Гледайте цялата обедна емисия на Новините  на Нова на сайта на Nova Play.