Това заяви водещият по повод излъчването на музикалното предаване "Фрактура" вече 14 години...


В началото беше трудно, но ентусиазъм винаги трябва да го има. Нямаш ли ентусиазъм, нищо няма да се случи", сподели в „Здравей, България" Васко Катинчаров - автор и водещ на най-старото музикално предаване за рок и метъл музика - „Фрактура".

Навярно точно заради този силен ентусиазъм, който притежава Васко, предаването се е задържало успешно 14 години в телевизионния ефир.
 
„В един момент, когато нещата станат на доста професионално ниво, ако в теб не гори пламъчето на желанието да правиш нещо, няма да стане нищо", убеден е водещият. Той допълни, че за него е много важно, че „Фрактура" не е продуцентско предаване:

„Ако един продуцент го прави и накрая сметките покажат, че приходите и разходите започнат да се изравнят, продуцентът казва „чао, няма да се занимавам", докато аз имам план. Въпреки трудностите аз продължавам да го правя, защото харесвам това, което правя, удовлетворен съм и се боря за него."

В студиото на „Здравей, България" Васко Катинчаров, разказа, че е обиколил много концерти покрай предаването:

„Чисто статистически, за тези 14 години това за 728 двучасови предавания, които съм направил. Концертите, които съм посетил, най-вероятно са хиляди. Гледал съм кой ли не, къде ли не."

Той сподели, че има много нови идеи, които включват дори написването на книга за 15-тия рожден ден на предаването:

„Книгата ще се казва „Шум в очите". В нея бих описал част от историите, които са ми са се случили през годините, защото най-веселите истории са преди или след интервюто."

Коя е една от историите, която водещият на „Фрактура" ще помни винаги и какво да очакват зрителите в юбилейното издание  - вижте във видеото.