Георги Енев се предаде сам на властите. По време на разпита той е запазил пълно мълчание...

Ден след като охранителят Георги Енев се предаде сам на властите, все още няма и следа от откраднатите милион и половина лева. По време на разпита Енев е запазил пълно мълчание.

 

Малко след 4 часа следобед пловдивски адвокат позвънил на прокурор Галин Гавраилов. Обяснил, че ще защитава беглецa Георги Енев в предстоящото дело.

 

„Сподели, че Герги Енев има намерение да се предаде, беше уговорено как да се случи и час и половина по-късно той се появи и беше задържан", подчерта Гавраилов.

 

Охранителят се появил без парите и без да има намерение да обясни какво се е случило: „Носеше една раница с личен багаж, вероятно подготвен за престой в ареста, така си мисля".

 

Георги Енев е с повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

 

„Ако той реши да съдейства, законът предвижда привилегия", каза прокурорът.

 

Коментарът на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов:

 

„Това което мога да кажа е, че е бил доста уплашен и това, което в момента колегите са ми казали е, че няма никаква съществена комуникация, която да подпомага разследването. В начален етап сме, за нас е важно, че той предприе една стъпка, която смятам , че е най-правилната – да се предаде, осъзнавайки всичко това, което е направил. И за мен е важно, че с това предаване ние всъщност ще можем да освободим повече ресурс за осигуряване на обществения ред и сигурността в Пловдив, защото бяхме фокусирали вниманието си около неговото издирване и всички определени връзки, които бяха констатирани като негово близко обкръжение", подчерта Цветанов.