Марин Маринов предположи, че целият случай е ПР акция на Цветан Цветанов...


Властта има определена заслуга за това, че обирджията на инкасото – Жоро Милионера - се предаде сам, на мнение е криминалният журналист Анна Заркова.

Пропагандата, че някой е обществен враг номер 1, в този случай се оказа полезна. На този човек България сигурно му се е видяла тясна. Можем и да допуснем, че такъв човек, който носи в раницата си милион и половина лева, не е могъл да намери на границата полицай, на когото да плати, за да му вдигне бариерата", мотивира предположението си журналистът при гостуването си в „Здравей, България".

В пряка телефонна връзка за сутрешния блок на Нова ТВ окръжният прокурор на Пловдив – Румен Попов даде подробности около предаването на Георги Енев:

„Вчера около 18 ч. Георги Енев, заедно с упълномощения от него адвокат, дойде в Окръжна прокуратура – Пловдив и се предаде на служителя на областна дирекция „Охрана". Това е лицето, което охранява сградата на прокуратурата. Съответно бе задържан в арестантското помещение на прокуратурата, след което дойдоха и полицаите, за да могат да извършат първоначалните действия по оглед на раницата, която носеше и всичко останало."

Той поясни, че раницата на предалия се е била пълна с лични вещи, които той е преценил, че ще са му нужни.

„Изглеждаше в добро физическо състояние, разбира се, значително по-слаб от снимките, които се тиражираха по медиите", поясни Румен Попов, като допълни, че Георги Енев със сигурност не е приличал на човек, който е бил в затворено помещение.

Повдигнатото срещу Георги Енев обвинение е за присвояване в особено големи размери. Наказанието за такова тежко престъпление е между 10 и 20 години лишаване от свобода, поясни окръжният прокурор на Пловдив и допълни, че при възстановяване на цялата присвоена сума, отсъдената присъда може да бъде значително намалена – до 8 години лишаване от свобода.

Каквато ни е политиката, такъв ни е и бандитизмът", коментира частният детектив Марин Маринов.

„Съжалявам, обаче не може да се говори сериозно за едно несериозно деяние – да тупнеш милион и половина и да се предадеш. Това само по себе си е несериозно", допълни детективът.

Според него Георги Енев може да скрие парите и да бъде пледирана невменяемост, „защото самият факт да откраднеш милион и половина и да се предадеш, е гаранция за невменяемост". Другият вариант, който е и по-вероятен според него, е целият случай от началото до края да се окаже ПР акция на Цветан Цветанов.

Криминалният журналист Анна Заркова обаче не се съгласи с предположенията на детектива и напълно изключи възможността да става въпрос за измислица.

Какви предположения още бяха дадени в „Здравей, България" – гледайте във видеото.