През целия ден вътрешният министър даваше информация за хода на разследването.


6 са жертвите на безпрецедентния за България атентат срещу израелски туристи. Сред тях има и българин – шофьорът на автобуса. Седмият загинал е самият атентатор. 

При покушението са ранени повече от 30 души. Сред тях има две бременни жени и дете на 11 години. След взрива пострадалите бяха настанени в бургаската болница, а рано тази сутрин повечето от тях заминаха за Израел. 

Днес МВР разпространи видео и снимки на предполагаемия атентатор, като призова всеки, който разполага с информация за него, да я съобщи на разследващите. По непотвърдена информация той е бил в България от няколко дни. Англоговорящ е и е бил отседнал в Равда.

Тримата израелски граждани, които пострадаха тежко при атентата в Бургас и бяха транспортирани в София вече са отпътували за Израел, съобщиха от здравното министерство.

Две жени и един мъж бяха настанени през нощта в болница „Пирогов” и във Военномедицинска академия. Те бяха с опасност за живота и с много тежки наранявания. Стабилизирането на състоянието им е позволило да бъдат транспортирани с израелски самолет. Те са били превозени до летище София с три линейки.  


През целия ден вътрешният министър даваше информация за хода на разследването. По-рано днес бяха разпространени и кадри на заподозрения за атентатор-камикадзе. Направен му е и фоторобот, който може да видите във видеото.

Информацията, която имаме за него е, че е бил с фалшива американска шофьорска книжка. Документът е останал цял, въпреки взрива. Криминалистите са успели да му вземат и пръстови отпечатъци, които са пуснати в системата. Засега няма съвпадение.

Тази сутрин, около 9:00 часа е подаден сигнал, че в болницата, в която са настанени пострадалите израелски туристи има атентатор. Болничната управа веднага е била вдигната на крак. Сигналът се е оказал фалшива аларма.

Подробности вижте във видеото.   

 

На сайта на Nova Play гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова с всички подробности от първия ден след кървавия атентат.