Няма да работи единствено лифтът „Романски”, който е твърде стар...

Драгалевският и Симеоновският лифт подновяват дейността си от тази сряд, след като близо година те не бяха достъпни за хората.

 

Началникът на сектор „Ски писти и машинен парк” на „Витоша ски” Радослав Пеев подчерта, че съоръженията са минали успешен технически контрол и са в изправност.

 

Няма да бъде пуснат единствено лифтът „Романски”, който е твърде стар и след силните бури тази зима използването му е практически невъзможно.

 

Работното време на лифтовете остава непроменено – от 9.00 до 16.00 часа. Цените за Драгалевския лифт няма да бъдат променяни. С 2 лева по-скъп обаче ще бъде билетът за лифта в Симеоново, който ще струва 10 лева за двете посоки, информира Пеев.

 

От „Витоша ски” все още искат да подменят досегашните съоръжения, но заради промените в Закона за горите това не може да стане. От фирмата подчертаха, че искат да подновят лифтовете, за да отговарят те на всички изисквания на световния ски спорт. Притеснението на концесионера за новите законови разпоредби, според които разрешение за строеж може да бъде издадено само за срок от 20 години, е че този период е недостатъчен, за да се възвърне една голяма инвестиция.

 

Дали обаче ще има ски писти тази зима на Витоша, все още не е ясно. От „Витоша ски” бяха категорични, че не зависи от тях, тъй като собственикът на земята трябва да категоризира използваната земя като писта. В случая собственик на горските площи, които се ползват от компанията, е земеделското министерство.