В Поморие се провежда Седмия музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания

В Поморие започна Седмия музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания. В рамките на две поредни вечери на централния площад в морския град, хора в неравностойно положение за пореден път доказват, че когато имаш желание можеш да постигнеш всичко.

Тази година проявата е в памет на председателя на Фондация „Сила за живот” Пламен Толев.

Това, че съдбата им е отредила да бъдат по-различни, не означава, че ги е лишила от правото да пеят и танцуват. Всеки един от участниците в музикалния фестивал показва, че когато имаш талант и упоритост, нищо не може да ти попречи да го развиеш.

Пример за това е Катя Минчева от Неделино, за която казват че е най-ниската жена, с най-големия глас.

„Аз не съм по-различна от тях. Аз не се чувствам по-различна и се надявам така да ме приемат и просто да бъдем по-добри. Мисля, че това е начинът да приемаме различните”, каза Катя.

Във фестивала за поредна година участие взема и Лени Драшанска, която е с увреждания на долните крайници, но разказва, че музиката и танцът я карат да бъде силна духом

„Някой път даже се чувствам с по-голям дух и от много здрави хора. Според мен духът е нещо различно от физическото състояние и е много по-важен от физическото състояние”, каза Лени.


Днешната вечер от фестивала е посветена на поп музиката

Репортер: Цеца Алексова