Поп-фолк певицата твърди, че в тетрадките с ликове на певици няма нищо лошо

Няма нищо лошо в красотата и еротиката според легендарната певица Сашка Васева. В "Здравей, България" тя коментира изказването на образователния министър Сергей Игнатов, че „училището е сериозна институция” и  „развлечението е на друго място”. Повод за думите на министъра са ученическите тетрадки с ликовете на поп-фолк изпълнители.

 

„Това не са уродливи снимки. Едно красиво момиче, поставено на една тетрадка, не е извращение и не е престъпление”, каза Васева.

 

„Това, че певиците показват бюстовете си – те са красиви. Какво лошо има в това? Еротиката, тя дори няма ограничения. Порнографията има ограничения – 18 години”, допълни тя.

 

По думите й поп-фолк културата се гради индивидуално от всеки един изпълнител. Тя подчерта, че все пак изпълнителите са модели за подражание.

 

„Ако една певица налага своята визия с изкуствените неща по себе си, съответно стимулира младото поколение да прави еди какво си”, уточни Васева.

 

Певицата и майка на две деца каза, че не се слага под общ знаменател с всички останали изпълнителки и допълни, че не желае да се развива професионално у нас, защото според нея няма смисъл в това.

 

„В България всичко е извратено. В България се плаща, за да ти излъчат клип. На Запад ти плащат авторски права, когато ти излъчат клипа”, каза още Васева.

 

Цялото интервю на Михаела Карабельова със Сашка Васева – гледайте във видеото.