Представилите се за полицаи накараха дете да изхвърли пари и злато през терасата...

9-годишно дете стана поредната жертва на телефонни измамници. Иначе схемата е позната - мъжете се представили за полицаи и обяснили на момиченцето, че баща му е блъснал и убил друго дете.

За да му спестят неприятности, детето трябвало да събере и да им даде веднага всички пари и ценности, които може да намери вкъщи.

Около 9:30 ч. сутринта домашният телефон на семейство Петрови звъни. Вкъщи била единствено 9-годишната Белослава, оставена е сама едва за час, докато вуйчо й се прибере от зъболекар. В слушалката детето чува мъжки глас. Човекът се представя за полицай и обяснява, че бащата на Белослава е катастрофирал – блъснал е и е убил друго дете.

Разговорът между измамниците и Белослава продължил около 30 минути. Те поискали момичето да продиктува мобилния си телефон и адреса, на който живее. Държали я на слушалката през цялото време, дори когато под терасата се появил мнимият полицай, за да прибере плячката от измамата – 720 лева и златни накити.

Родителите на Белослава разбрали какво се е случило минути, след като детето изхвърлило парите през терасата. Бащата на детето обясни, че Белослава е била много уплашена. Въпреки това тя е успяла да разпознае един от измамниците.

Това е първият случай на територията на 7-мо РПУ, в който телефонните измамници са попаднали и са излъгали дете, а за цяла София случаите са по-малко от 10.

Подробности ще намерите във видеото.

Репортер: Надя Ганчева