Това заяви лидерът на БСП, след като върна мандата за съставяне на правителство

"Независимо от това как ще протекат предсрочните парламентарни избори, аз няма да бъда следващият министър-председател на България". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, минути след като върна мандата за съставяне на временен кабинет на президента Росен Плевнелиев.

 

„Отечеството ни е по-мило от партийния интерес. Имам амбицията БСП да е част от промяната, която хората искат”, коментира още Станишев. Той призова партиите „да зарежат популизма”.

 

В предстоящата изборна кампания левицата щяла да представи на хората ясно виждане за радикална програма за социална и демократична България.

 

„Борисов и правителството му изпразниха хазната и докараха хората до просешка тояга и за финансовото състояние, и за безобразието. Разграбването продължава и в последните дни се правят маса сделки”, сигнализира лидерът на „Коалиция за България”.

 

Според него това, което изкара хората на улицата, е тоталната мизерия.

 

„Нямат усещането, че държавата защитава интересите им. Самозапалването на хората е трагично. Трябва да бъде гласувано решение за мораториум върху спирането на тока, внесли сме искане за това в НС. Министерският съвет може да вземе извънредни решения, които да намалят цената на тока”, категоричен е Станишев.