Канцлер и премиер в оставка разговаряха по телефона

След българския патриарх Неофит и германският канцлер се поинтересува от здравето на Бойко Борисов. Двамата са провели телефонен разговор, в който премиерът в оставка запознал Ангела Меркел с политическата ситуация в страната и хода на събитията от последните седмици, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Брисов споделил с Меркел мотивите си да депозира оставката на ръководеното от него правителство на ГЕРБ – да се запазят гражданският мир и стабилността на държавата и да не се допускат сблъсъци и дестабилизация.

„Ще направя всичко според възможностите си България да остане добър и предвидим европейски партньор и финансово стабилна страна“, обещал в хода на разговора министър-председателят.

Бойко Борисов благодарил на канцлера за приноса на федералната република за взетото от Европейската комисия решение официално и окончателно да одобри цялата апликационна форма за изграждането на лотове 1,2 и 4 от магистрала „Струма” и проектиране на лот 3, за което България ще получи 550 млн.лв.

След като се информирала за здравословното състояние на Борисов Ангела Меркел му пожелала бързо възстановяване.