Ядосани на тройно по-високите сметки за ток собственици на ресторанти, измислиха свой прот

Ресторантьори в Бургаско, недоволни от компанията EVN, продават салата, наречена  „Токов удар”.

Ядосани на тройно по-високите сметки за ток собственици на ресторанти, измислиха свой протест. Салата „Токов удар” се предлага за 50 стотинки. При плащане на сметката обаче цената е 2,99 лева. В нея е включена 1 лев такса  за “поливане на моркови” , 50 стотинки за “наточване на ножове”, 20 ст. - начисление за оригинална рецепта, 39 стотинки - загуби на продукти при приготвяне и 40 стотинки за добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента.
 
 „Когато си получихме сметката за ток всъщност решихме да направим един ответен удар на енергоразпределителните компании и я включихме в обедното меню”, обясни Стела Богданова, управител в заведение.
 
От кухнята обмислят и меню специално за служители на енергодружеството.
 
 „По-принцип би трябвало да я направя солена заради високите сметки, но няма да я направя солена, защото е здравословна салата и е за хора, които имат проблеми”, обясни главният готвач.

Клиентите, опитали токовата салата, са съпричастни с протеста на ресторантьорския бранш и заради собствените си сметки за ток.

Други ресторанти също обмислят подобни протестни продукти в менютата си като „Енергиен сос”, „Високоволтов коктейл” и „Късо съединение”.