Част от министрите отчетоха дейността си до момента и си поставиха оценки

Част от министрите използваха днешния ден, за да отчетат дейността си до момента. 

 

Диана Ковачева си постави отличен 6 за работата си в правосъдното министерство. Малко по-скромен беше Томислав Дончев, който си писа 5-ица. 

 

„Оставям системата в добро състояние, оттук нататък въпрос на политическо благоразумие е постигнатото да се развива, за да се получат резултатите, които всички очакваме”, каза министърът по управление на средствата от ЕС в оставка Томислав Дончев.

 

„Започнахме с обем двайсетина процента от договорените средства, в момента в изпълнение са вкарани 16 млрд. и 100 млн. т.е. 103% от цялата финансова рамка”, заяви Дончев. 

 

„Договарянето по тези пари продължава до края на тази година, а изплащането им до края на 2015 година”, припомни Дончев. 

 

Въз основа на постигнатото, министърът в оставка постави за работата си оценка много добър 5. 

 

Най-тежкото решение взето от военния министър били съкращенията в армията.

 

„Нямаше как в условията на тази реална финансова криза за Министерство на отбраната да постъпим по друг начин”, заяви Аню Ангелов. 

 

Най-скъпата сделка от модернизацията на армията - тази за купуването на многоцелеви изтребители, Ангелов завеща на следващото правителство.

 

„Надявам се през есента най-късно да стане факт това решение, но дотогава може и да не бъде осъществено, какъвто и да е вариант, защото има и други клиенти”, заяви Аню Ангелов. 

 

Ангелов отрече обвиненията на прокуратурата, че неговото министерство е отговорно за поддържането на язовир Иваново, чиято скъсана стена преди година доведе до смъртта на шест души в село Бисер, на двама в село Иваново и заля десетки къщи.