Снимка: БГНЕС
За това алармираха от Съюза „Произведено в България"
Само между 7 и 9 на сто от хранителните стоки, които слагаме на трапезата си, са родно производство. За това алармираха от Съюза „Произведено в България".
При старта на бизнеса на големите вериги у нас около 30% от продуктите по рафтовете им са били български, заяви Мариана Кукушева, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите, цитирана от Дарик радио.
От „Произведено в България” твърдят още, че се наблюдават масови фалити на родни предприятия, особено от хранително-вкусовата промишленост. Проблемът е свързан с търговските практики, които големите вериги прилагат спрямо българските производители.
От хлебарската индустрия дори сигнализираха, че има видове хляб, които изнасят за Румъния. Там те се предлагат от същите тези вериги, чиито магазини у нас отказват да ги продават.