Внимание ще бъде обърнато на контрола в хотелите, предлагащи пакети „ол инклузив“

Масови проверки в морските ни курорти започват дни преди официалния старт на летния сезон. От Агенцията по безопасност на храните инспектират всички обекти в комплексите, като и това лято особено внимание ще бъде обърнато на контрола в хотелите, предлагащи пакети „ол инклузив“.

 

Активният сезон по морето започва на 1 юни. Въпреки това в морските курорти има туристи още от началото на май. В този хотел 4 звезди, например, в момента почиват около 200 души – предимно германци, руснаци и румънци.

 

Дали храната е качествена обаче, туристите няма как да знаят предварително, особено след случаите с предлагане на продукти от предния ден или пък на наливен алкохол. Проверяващите коментират, че през последните два сезона такива груби нарушения са рядкост, но не и без стриктен контрол на храната - от доставката в хотела до предлагането й на масата.

 

Хотелиерите се оплакват, че понякога засилените проверки пречат на работата им. Само за седмица в този обект са извършени четири проверки.

 

От Агенцията съобщават, че през активния сезон в курортите ще има приемни за жалби на туристи. При първо нарушение санкциите варират от 1 000 до 2 000 лева, а при повторно нарушение – от 2 до 4 хиляди лева.

 

Репортер: Искра Урумова