По-добре шамар за Ивайло, отколкото такова нещо в парламента, коментира Борисов

Словесна конфронтация в стил „лице в лице” между Ивайло Московски и Волен Сидеров вдигна адреналина в пленарна зала по време на дебата по промените в Закона за ДАНС. Лидерът на националистите си размени остри думи с бившия транспортен министър след своя реплика от трибуната на Народното събрание. Сидеров се оплака, че бил провокиран от „наглото поведение” на депутата от ГЕРБ, който се смеел на глас по време на неговото изказване.

 

В характерен стил Волен попитал „какъв му е проблемът” на Ивайло и получил покана: „Хайде да излезем навън”. Притежателят на ключа към баланса в 42-рото Народно събрание разчете призова на Московски като опит за физическа разправа.

 

„Докато аз говорих от парламентарната трибуна, той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно, за да се бием”, обясни Волен Сидеров и се възмути: „Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази, Боже, България!”.

 

„Всяко мое излизане на трибуната се посреща с викове, с хулигански подвиквания. Тон им дава Красимир Велчев, който го играе фелдфебел, отговорник на групата. Непрекъснато чуваме просташки подвиквания, дори от жени-депутатки от ГЕРБ”, оплака се Сидеров, който съзря „вълна от агресия и озлобление към "Атака”.

 

Бившият министър на транспорта обаче даде пред журналистите друга версия за напрежението на пътеката между депутатските банки. „Слизайки от трибуната, Волен Сидеров ми каза, че ще ми замръзне усмивката и ‘мангал мръсен’ и аз му казах да излезем навън да се разберем”. Това зави пред журналисти депутатът от ГЕРБ и бивш транспортен министър Ивайло Московски в коментар на размяна на остри реплики между него и лидера на „Атака”. На въпрос как ще коментира заканата на Волен Сидеров да извади мръсните му сделки, Московски заяви: „Не е имало такива”.

 

След конфронтацията националистът се закани, че бившият министър ще стигне до съд, защото около него имало „доста неща за разнищване”, с което Сидеров щял да се заеме в Комисията по корупция. Пред медиите Ивайло Московски каза, че „мръсни сделки” по време на неговото управление в Министерството на транспорта не е имало.

 

В скандала се намеси и бившият министър-председател Бойко Борисов, който каза в кулоарите на парламента, че е повикал Московски, за да го предупреди, че „по-добре да понесе някой и друг шамар, отколкото да правим такова нещо в парламента”. Лидерът на ГЕРБ-ерите припомни и вчерашната акция на депутатите от „Атака”, които се събраха пред стаята на парламентарната група на партията, за да посрещнат с „Горчиво” него и лидера на РЗС Яне Янев, които проведоха среща. Борисов обеща да не обръща внимание на провокациите на националистите, но не пропусна сам да ги провокира с напомняне, че те „подкрепят БСП и ДПС безусловно и във всичко”.