Преди обед над цялата страна ще бъде слънчево, но-късно ще се развива купеста облачност

В съботният ден ще има повече слънчеви часове, а температурите ще достигат 26, 27 градуса.


Преди обед над цялата страна ще бъде слънчево. По-късно ще се развива купеста облачност, от която в планинските райони на Западна България ще превали и прегърми. На изток и в следобедните часове ще остане предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад.
Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а  максималните ще бъдат от 22 до 27.


По Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър. Температурата на въздуха ще достигне 22, 23 градуса, а морската вода е от 12, 13 на север до около 20 градуса на юг. Вълнението на морето ще бъде слабо.


В планините преди обед ще е слънчево. По-късно ще се развива купеста облачност, от която в масивите на Западна България ще превали и прегърми. Максималната температура на 1500 метра ще бъде 12, 13 градуса, а вятърът ще бъде умерен от югозапад.


Обширен циклон над централните и източните части на континента ще носи облаци, валежи и гръмотевични бури. В някои области на Германия, Швейцария и Австрия е обявен най-високият червен код за опасност, като се очаква количеството на валежите да превиши 100 литра за 24 часа.


У нас в неделя ще се развива купеста облачност, от която на много места ще превалява и прегърмява. Температурите ще се понижат с 2, 3 градуса.


В понеделник северозападният вятър ще се усили. Повече облаци и валежи ще има в Северна България и планините.


Във вторник и сряда в цялата страна ще има дъждове и гръмотевични бури.

 

Температурите ще останат по-ниски от нормалните за началото на юни и максималните няма да превишават 24, 25 градуса.


В четвъртък превалявания ще има в източните райони, а на запад облаците ще се разкъсат и намалеят.


От 7 до 10 юни ще е предимно слънчево часове с превалявания главно в планините. Температурите ще се повишават и на много места максималните прехвърлят 30 градуса.

 

Около 12 и 14 юни ще има дъждове, гръмотевични бури и слабо захлаждане, като не са изключени и градушки.  В средата на месеца отново ще е слънчево и топло.