59-годишен мъж превръща излезли от употреба трабанти в атрактивни возила

Кризата и безизходицата раждат невероятни идеи у българина в борбата му за оцеляване. Примерът е от Силистренския край. 59-годишен мъж вдъхва нов живот на стари и излезли от употреба трабанти, като ги превръща в атрактивни возила.


За странното занимание на Генко Николов от добруджанското село Калипетрово и невероятната му колекция – разказват кореспондентите ни.


„Сиромах човек - жив дявол”, тази народна максима в пълна сила днес важи за  безработния Генко и сина му . От известно време насам двамата мъже, съпровождани неизменно от 5-годишния Роки, събират погледите по улиците на Силистра и близкото до града село Калипетрово с преобразени до неузнаваемост трабанти.

 

Старата немска машина е превърната в кабриолет, файтон, дори и в луксозна лимузина, за които дори и възрастните чакат ред.


Невероятната идея хрумнала на бившия автобояджия, след като прези 3 години останал без работа. Трабантите взима на старо от автоморги или познати, които искат да се оттърват от тях.


Днес надеждата на Генко и сина му е да могат да изкарат прехраната си през лятото с атрактивните возила. А от есента ще започнат работа върху новия си проект. Амбицията им този път е да превърнат трабант в самолет.