Никой обаче не знае със сигурност кога ще приключи работата по последния участък

Въпреки очакванията, че в близките дни вече ще пътуваме до морето само по магистрала, от Агенция „Пътна инфраструктура” все още не могат да кажат точната дата, в която ще бъде пуснат в експлоатация и последният участък от автомагистрала „Тракия”.

 

Екип на Нова ТВ премина по довършващата се в момента отсечка, която ще финализира най-дълго чаканата магистрала в историята на България. От АПИ мотивираха липсата на яснота с това, че обектът трябва да получи Акт 16, който да бъде издаден от ДНСК.

 

В последния участък от АМ „Тракия” между Ямбол и Карнобат кипи усилена работа въпреки жегата. Както от Агенция „Пътна инфраструктура”, така и никой от работниците обаче не знае със сигурност кога ще приключи работата, за да тръгнат автомобилите по последните 35 километра от аутобана.

 

Дори и да бъде открита магистралата в края на другата седмица, работниците са скептично настроени, че до тогава ще бъдат приключени довършителните работи. На хората им се случва да се трудят и извън работно време, но са доволни, че ще влязат в историята, завършвайки магистралата. За да стане това обаче, първо комисия на ДНСК трябва да приеме обекта и да издаде Акт 16. Кога ще се случи това - още не е ясно.

 

Най-нетърпеливи са желаещите да стигнат бързо до морето, но още отсега водачи се притесняват, че липсата на места за отдих покрай новото трасе ще им създаде неудобство.

 

Репортер: Цеца Алексова