Премиерите тази седмица са насочени към младата аудитория

Кинокритикът Деян Статулов представи в студиото на „Здравей, България” важните новини от света на киното, както и кои ще са новите филми по кината тази седмица.

 

Предстоят специални прожекции на филма „Стената” на „Пинк Флойд”. Това е един от най-известните рок-филми в историята, олицетворяващ отчуждението и самотата. Критикуваната лента вече е запазила мястото си в историята на киното, а българските му фенове ще могат да му се насладят в продължение на една седмица.

 

Предстоящите премиери тази седмица са насочени по-скоро към тийнейджърите.

 

Групата “One Direction” е в центъра на нов биографичен филм, който представя техния път към славата, а музикалният им продуцент Джордж Левендис ще пристигна в София за шоуто X Factor. Световноизвестният мениджър е водеща фигура в много звукозаписни компании и стои зад международните кампании на редица големи изпълнители.

 

„Пърси Джаксън и Боговете на Олимп” пък отново ще прикове погледите на младите зрители. Този път обаче, режисьорът се придържа много повече към книгата отколкото в първия филм. Почитателите на вълшебството в киното ще могат да видят лентата с много препратки към „Индиана Джоунс” и „Хари Потър”.

 

Кинофестивалът „Венеция” отбелязва своя юбилей. Той е и най-старият фестивал в Европа. Очакват се много звезди, а България също ще бъде представена с филма „Отчуждение” на Милко Лазаров.