Според нея нови избори в този момент не биха довели до някаква промяна

„Жителите на село Одърне имат много хубави спомени от дядо ми”, каза в предаването „Здравей, България” Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков. Преди няколко дни в селото беше открит паметник на бившия първи.

 

„Всеки има своята гледна точка за свобода. Аз винаги ще бъда упреквана, че като негова внучка съм имала повече възможност да пътувам, но не съм го правила прекалено много. Смятам, че и много хора, които тогава са работили, също са имали тази възможност и им е давана такава възможност”, каза Евгения Живкова.

 

Попитана каква е нейната оценка за случващото се в момента, тя отговори, че й се иска да има помирение в обществото. „Много се изостриха взаимоотношенията през последните години – може би това стана от обедняването на хората. През 1990 година имаше голяма еуфория, но разделението не беше толкова голямо. Очакванията на хората не се сбъднаха. Протестите сега няма да променят ситуацията в страната токова бързо", смята внучката на Тодор Живков.

 

На въпрос как би гласувала за номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ако е депутат в момента, Живкова отговори, че би гласувала "въздържал се". „Това назначение не беше правилно, но е факт, че те реагираха бързо, за да не се случи това назначение. Грешката беше отчетена", заяви Живкова.

 

Според нея трябва да се търси диалог с протестиращите. „За съжаление, истинските граждански протести бяха използвани и употребени. Нови избори в този момент не биха довели до някаква промяна", коментира още Живкова и добави, че тя не е изкушена да участвам в политиката, дори и на този етап.

 

„Един нов ляв проект трябва да бъде добре подплатен с идеи, но и финансово. Ако искат да се промени лятото пространство, трябва да има диалог вътре в партията", завърши Живкова.

 

Целия разговор с Евгения Живкова гледайте във видеото.