"Беше ми малко смешно преди мача с Федерер", призна първата ни ракета

След края на натоварения тенис сезон, първата ракета на България Григор Димитров, даде специална пресконференция. Разбира се, основната тема беше първата му титла от АТР, която спечели на турнира в Стокхолм.

 

"Отношението към мен вече е по-различно - не само от страна на организаторите, но и на всички, откакто спечелих в Стокхолм. Целта ми след тази титла е една - турнирите от Големия шлем. За попадането в елита на мъжкия тенис и участие във финалния "Мастърс" Лондон не е далеч, но не е и много близо. Трябва едно постоянство през цялата година", заяви Димитров.

 

"В тениса имаш шанс всяка седмица и това е най-хубавото. Не бях във форма преди Стокхолм, 2-3 седмици имах загуби, но дойде и турнирът, в който въпреки че не се чувствах на 100% в кондиция, все пак спечелих", допълни той.

 

Благодарение на успеха той се изкачи значително в ранглистата и в момента е на 23-то място. Най-много обаче той ще си спомня и за мача с Роже Федерер, неговия идол.

 

"Едно е да се гледа по телевизията, друго да се играе срещу него. Тежко е да разсъждаваш след подобни мачовете. Исках да мина през този двубой. Бях напрегнат. Мисля, че това напрежение го имаше и от двете страни. Той не е по-различен от другите - има повече титли и повече опит, но той е играч като всички. Беше интересно от емоционална гледна точна. Психически бях по-изморен, отколкото физически. Разбрах кои са нещата, които следващият път трябва да направя по-добре. Няма да му се дам. Трябва да призная, че ми беше смешно в началото на мача. Сега, след като играхме един срещу друг, нека другите да преценят дали има прилика и основание за сравненията. Лично аз не се дразня. Думите на Федерер на мрежата след мача бяха: "Продължавай да работиш в същия дух и успех през сезона". Имаше още нещо, което обаче ще запазя за себе си", призна тенисистът. 

 

След толкова много турнири и пътувания, сега той има малко време за почивка. "От толкова пътувания просто имам нужда да нямам какво да правя. Да знам, че не трябва да ходя във фитнеса, че нямам задължителна тренировка", допълни Димитров