Имената на фаворитките за короната изтекоха предварително в мрежата

Полуфиналът на конкурса за красота „Мис Вселена” в Москва премина на фона на скандал, свързан с предварителното изтичане в мрежата на имената на фаворитките за короната. Това е пореден скандал след като още в началото на конкурса руснаците изгониха представителката на Косово, тъй като според организаторите такава държава не съществува.


В Инстаграма на една от съдийките от канадско-руски произход Елена Семикина беше открита фото таблица, която издава фаворитките на журито. Според този „документ” с най-добри шансове за спечелване на конкурса тази година са представителките на Великобритания, Испания, Полша, Украйна, Венецуела и Русия. За това съобщи изданието „Интернешънъл бизнес таймс”. От своя страна Семикина опроверга тези твърдения, като написа в Туитър, че „фотодокументът” е фалшив.


Конкурсът официално стартира във вторник вечерта в руската столица. Както отбелязва ИТАР-ТАСС, на всяка от претендентките за короната са предоставени няколко възможности да очароват журито и зрителите.


Отначало красавиците застанаха пред микрофона, за да се представят и да приветстват публиката. След това те дефилираха по бански костюми и с официални рокли. В конкурса, който ще продължи до неделя, участват представителки на 86 страни. До финала ще стигнат само 16 участнички, но техните имена ще станат известни едва на 9 ноември на заключителния етап.


Според условията на договра бъдещата "Мис Вселена", освен че ще обикаля света в продължение на една година, ще може да живее безплатно в Ню Йорк и ще получи корона, чиято стойност е над 120 000 долара.